SPORTERS

Uw sportblessures verdienen extra zorg

Iedere sporter wil zonder klachten kunnen sporten, ongeacht of je nu amateursporter of professioneel sporter bent. Sporters zijn nóg intensiever met bewegen bezig. Dat stelt hogere eisen aan de belastbaarheid van het lichaam. Veel sporters krijgen vroeg of laat te maken met blessures of met klachten van overbelasting aan voeten, benen of rug.. Het aantal sportblessures is in de afgelopen jaren opgelopen tot 4,4 miljoen, waarvan 31 procent voor rekening komt van hardlopers en in iets mindere mate van voetballers. De meest voorkomende blessures zijn: knie-, rug, achillespees- en hamstringblessures, hielklachten, zweepslag en verzwikte enkels. Bij al deze klachten kunnen wij als Voet Medisch Centrum Heijgele u in ons speciaal meetlab helpen.

Werkwijze

Een blessure kan door meerdere factoren worden veroorzaakt. Zo is het schoeisel, de ondergrond en de hoeveelheid belasting erg belangrijk. Wat echter vaak wordt vergeten is de manier van lopen. Het is daarom van essentieel belang dat alle factoren worden beoordeeld die negatief kunnen werken op uw loop- en trainingspatroon. Hoe beweegt uw voet, been en romp en wat gebeurt er met uw spieren en gewrichten tijdens het lopen? De stand van uw voet en been kan daarbij van groot belang zijn.
Indien u regelmatig last heeft van sportblessures, dan is een afspraak in ons centrum aanbevelenswaardig.

Behandelmogelijkheden

Bij ons staat uw voet – en/of bewegingsklacht centraal. Wij hechten aan optimale aandacht voor uw klacht en nemen ruim de tijd voor u. Door onze 20 jaar werkervaring en ons gratis spreekuur in de hardloopwinkel hebben wij een hoog kennisniveau opgebouwd om uw sportblessures adequaat te kunnen behandelen. Samen met onze modernste apparatuur kijken we alle facetten in uw bewegingsketen na, om te bepalen of de oorzaak ligt in een afwijkende stand of in het functioneren van uw voeten, benen en rug.
Onze behandelmogelijkheden kunnen bestaan uit:

  • Op maat gemaakte zolen.
  • Orthesen: handgemaakte siliconen teenstukje, ter correctie van een afwijkende teenstand of ter vermindering van druk.
  • (Medical) taping.
  • Manuele technieken om beperkingen en blokkades op te heffen.
  • (Sport)schoenadviezen.
  • Kleine aanpassingen in de sportschoenen.
  • Looptechniekadviezen.
  • Leef- en sportadviezen.

SPREEKUUR IN DE HARDLOOPWINKEL

Voor analyse en preventie van uw hardloopblessures kunt u iedere maand bij ons terecht op ons gratis spreekuur in de Hardloopwinkel Doortocht 3a in Bodegraven. Tijdens ons gratis consult kijken wij of de oorzaak ligt in een afwijking in de stand en functie van de voeten en bewegingsketen, waarbij we o.a. adviezen op het gebied van looptechniek geven en in samenspraak met de hardloopwinkel op het gebied van sportschoenen. Ter plekke kunnen wij kleine aanpassingen, correcties en ontlastingen aan de voet of in de schoenen toepassen. Indien blijkt, dat er een uitgebreider onderzoek of therapie moet plaatsvinden, dan verwijzen wij u als klant door naar onze praktijk in Woerden. Wilt u een afspraak maken dan kunt ons bellen op telefoonnummer 0348 – 460 507 of de hardloopwinkel bellen op 0172 – 650 683.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Directe toegankelijkheid

Vanaf 1 juni 2012 zijn wij als praktijk direct toegankelijk. Dit betekent voor uw kind, dat u om een afspraak bij ons te maken, geen verwijzing meer nodig heeft van uw huisarts. Indien u onder behandeling bent van een specialist, dan heeft u wel een verwijzing nodig. Wilt u direct een afspraak maken, vul dan onderstaande vragenlijst in.

Vergoedingen

Bijna iedere ziektekostenverzekeraar vergoedt via de aanvullende verzekering podotherapie, echter er worden verschillende vergoedingsregelingen gehanteerd. Podotherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) worden erkend door de zorgverzekeraars. Voet Medisch Centrum Heijgele is lid van de NVvP. In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar kan worden nagegaan wat in uw geval de vergoeding is.
Een actueel totaaloverzicht vindt u op de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

“De ene steunzool is de andere niet, heb ik gemerkt. VMCH heeft mijn klachten gelukkig definitief opgelost.

Khalid Riad

ENQUÊTE:
SAMEN VOOR
KWALITEIT

Omdat wij vinden, dat onze kwaliteit, dienstverlening en service altijd beter kan, nodigen wij u van harte uit om onze vragenlijst in te vullen. Dankzij uw bevindingen, op- en of aanmerkingen kunnen wij doorlopend onze aanpak en behandelingen verbeteren. Alvast bedankt!

AFSPRAAK MAKEN?
WIJ BELLEN U
GRAAG TERUG!

U kunt ons op vele manieren bereiken. Zo is onze praktijk prima bereikbaar, tijdens werkdagen van 0830 – 1700 uur  via telefoonnummer 0348 460 507U kunt ons mailen via info@vmch.nl. Wellicht wordt u liever zelf even gebeld? Dat doen wij graag. Vul dan uw gegevens in via de onderstaande link. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk.