REUMA

Verlichting van uw ongemak staat centraal

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Een op de vijf mensen heeft reuma en iedereen kan het krijgen, ook op jonge leeftijd. Ontstekingsreuma, wekedelen reuma en artrose zijn veel voorkomende aandoeningen. De meeste mensen met reuma hebben last van pijnlijke en stijve gewrichten of spieren en zijn snel vermoeid. Daardoor is bewegen vaak moeilijk en kan dit beperkingen geven in het dagelijks leven, terwijl bewegen heel belangrijk is. Een veel voorkomend probleem bij mensen met reuma is het optreden van voetklachten. Door de ontstoken gewrichten kan het lopen en staan erg pijnlijk zijn. Ongeveer 80-90% van de reumapatiënten ervaart klachten in de voeten.

Behandelmogelijkheden

Door de goede samenwerking met de reumatologen van de St Maartenskliniek en de orthopedische schoenmaker kunnen wij uw klachten goed behandelen en verlichting geven. Omdat wij aandacht en tijd voor uw klachten belangrijk vinden, nemen wij ruim de tijd voor u om zo te komen tot een optimale therapie. We kijken alle facetten in uw bewegingsketen na om te bepalen of de oorzaak ligt in een afwijkende stand en/of in het functioneren van uw voeten en benen.

Therapie

In de huidige medische wereld, zie je dat er steeds minder tijd en aandacht is voor u als patient. Wij hebben de bewuste keuze gemaakt, om dit anders te doen. Als u onze praktijk bezoekt, krijgt u een uitgebreid onderzoek en de maximale aandacht die u verdient. Op basis van deze uitgebreide onderzoeksresultaten stellen wij een behandelplan op. Na uw akkoord starten wij de therapie op om de klacht(en) snel en doeltreffend te bestrijden.
Onze behandelmogelijkheden kunnen bestaan uit:

  • Op maat gemaakte zolen.
  • Orthesen: handgemaakte siliconen teenstukje, ter correctie van een afwijkende teenstand of ter vermindering van druk.
  • (Medical) taping.
  • Manuele technieken om beperkingen en blokkades op te heffen.
  • Tijdelijke ontlastingen maken in de vorm van vilttechnieken.
  • Schoenadviezen.
  • Leefadviezen.

NAUWE SAMENWERKING MET SINT MAARTENSKLINIEK

De Sint Maartenskliniek is als enige ziekenhuis in Nederland volledig gespecialiseerd in houding en beweging. De behandeling van eenvoudige tot zeer complexe aandoeningen op het gebied van orthopedie en reumatologie staat daar centraal. De kliniek is op dit moment onderdeel van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Onze praktijk werkt nauw samen met de reumatologen en orthopeden van de Sint Maartenskliniek. Dankzij deze samenwerking ontstaan nieuwe inzichten en verbeterde behandelplannen voor u als patiënt. Daar zetten wij ons nadrukkelijk voor in, want iedereen verdient een klachtenvrij leven.

“Deze podotherapeute neemt wel alle tijd voor mijn loopproblemen en ongemakken.”

Miriam Hoevelaken

ENQUÊTE:
SAMEN VOOR
KWALITEIT

Omdat wij vinden, dat onze kwaliteit, dienstverlening en service altijd beter kan, nodigen wij u van harte uit om onze vragenlijst in te vullen. Dankzij uw bevindingen, op- en of aanmerkingen kunnen wij doorlopend onze aanpak en behandelingen verbeteren. Alvast bedankt!

AFSPRAAK MAKEN?
WIJ BELLEN U
GRAAG TERUG

U kunt ons op vele manieren bereiken. Zo is onze praktijk overdag prima bereikbaar tijdens werkdagen van 0830 – 1700 uur via 0348-460 507. U kunt ons mailen via info@vmch.nl. Wellicht wordt u liever zelf even gebeld? Dat doen wij graag. Vul dan uw gegevens in via de onderstaande link. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk.