Binnen VMCH wordt er vanuit verschillende oogpunten naar uw klachten gekeken. Dit houdt in dat er wordt gekeken in uw bewegingsketen naar zenuwen, spieren en gewrichten in de ruimste zin van het woord. Zo wordt er gekeken of de gewrichten vrij kunnen bewegen op het gebied van uw voet, knie, heup en rug, maar ook naar het feit of de spieren wel op het juiste moment aanspannen en met elkaar samenwerken tijdens het lopen of rennen. Door zo breed mogelijk naar uw klachten te kijken probeer ik middels een “helikopterview” een goed inzicht te krijgen in de factoren die meespelen in uw klachtenpatroon om zo tot een optimale behandeling te komen.
Waarom herstelt de ene persoon wel en de andere niet, terwijl de klachten toch zoveel op elkaar lijken? Dat is een belangrijke vraag waarop wij altijd proberen een antwoord te geven. Een klein aantal factoren heb ik in mijn visie meegenomen:
Mobiliteit
Klachten kunnen worden veroorzaakt doordat een aantal gewrichten niet goed functioneert. Bewegen van de gewrichten kan pijnlijk zijn: ze kunnen stijf aanvoelen of er kunnen bepaalde handelingen hierdoor niet meer worden verricht. Dit kan een grote impact hebben op iemands leven. Middels mobilisatie- en manipulatietechnieken probeer ik de gewrichten weer beter te laten functioneren.
Stabiliteit
Om te kunnen bewegen moeten we stabiel zijn. Wanneer we instabiel zijn kan dit van invloed zijn op het functioneren van ons lijf. Dit is voor veel mensen lastig om zelf waar te nemen. Bij actieve instabiliteit is de aansturing van de spieren onvoldoende. Bij VMCH kijken we waar de onbalans in uw bewegingsketen op het gebied van voet, knie, heup en rug. Blijkt deze onbalansaanwezig te zijn, dan hebben we goede samenwerkingen met diverse fysiotherapiepraktijken waar we u naar kunnen doorverwijzen.
Houding
Een goede, correcte houding is van groot belang. Een verkeerde houding geeft vaak overbelasting van spieren en gewrichten, waardoor klachten kunnen ontstaan. Bij VMCH hebben we een duidelijke visie op houdings- en bewegingsgedrag ontwikkeld en gaan we vanuit uw basis, uw voet- en beenstandsafwijkingen weer corrigeren. Blijkt dat we meer moeten compenseren of ontlasten, dan wordt dit ook in uw zool verwerkt.
Met welke klachten kunt u bij ons terecht:
Afhankelijk van uw klacht wordt het volgende onderzoek uitgevoerd:
De behandeling kan bestaan uit één of meerdere onderdelen:
Na een uitgebreid voetonderzoek vervaardigen wij voetafdrukken. Één van de manieren om een afdruk te maken is d.m.v. een moderne voetscan. Op basis van deze afdruk vervaardigen wij uw maatwerkzolen in onze eigen zolenlab. De zolen worden samengesteld uit diverse materialen en ieder materiaal kent een unieke samenstelling en beschikt zodoende over andere eigenschappen. De juiste keuze van het materiaal leidt dan voor u tot een optimale zool.
Kwaliteitseisen
Voet Medisch Centrum Heijgele staat geregistreerd in het kwaliteitsregister. Dat betekent, dat u gegarandeerd bent van de hoogste kwaliteit. Wij willen zaken altijd kunnen verbeteren en daarom meten wij continu hoe u onze dienstverlening en service heeft ervaren. Graag willen wij aan u vragen of u onderstaande enquête zou willen invullen. Alvast bedankt.
Vanaf 1 juni 2012 zijn wij als praktijk direct toegankelijk. Dit betekent voor uw kind, dat u om een afspraak bij ons te maken, geen verwijzing meer nodig heeft van uw huisarts. Indien u onder behandeling bent van een specialist, dan heeft u wel een verwijzing nodig. Wilt u direct een afspraak maken, vul dan onderstaande vragenlijst in.
Bijna iedere ziektekostenverzekeraar vergoedt via de aanvullende verzekering podotherapie, echter er worden verschillende vergoedingsregelingen gehanteerd. Podotherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) worden erkend door de zorgverzekeraars. Voet Medisch Centrum Heijgele is lid van de NVvP. In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar kan worden nagegaan wat in uw geval de vergoeding is.
Een actueel totaaloverzicht vindt u op de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten