WERKWIJZE

Steeds meer kinderen lopen sportblessures op. In een periode van zes jaar tijd is het jaarlijks aantal sportblessures bij 9- tot 12-jarigen gestegen van 130.000 naar 230.000. De kindervoet is in de groei en daarom kwetsbaar. De ontwikkeling van de kindervoet is een proces dat soms extra hulp nodig heeft. Wist u bijvoorbeeld dat de groeisnelheid van de kindervoet tot het vierde jaar ligt op maar liefst één schoenmaat per 4 maanden? Heel belangrijk dus om de ontwikkeling goed te volgen en de klachten van uw kind serieus te nemen.
Bij Voet Medisch Centrum Heijgele hebben wij de afgelopen 20 jaar een specifiek kennisniveau opgebouwd op het gebied van kinderblessures. Deze kennis en de goede samenwerking met diverse kinderfysiotherapeuten zorgen ervoor, dat wij uw kind optimaal kunnen helpen.

WELKE KLACHTEN?

Klaagt uw kind met regelmaat over groeipijn of pijn in de voeten en benen? Slijten de schoenen abnormaal of heeft u het idee dat uw kind vaker struikelt dan andere kinderen?

Een afspraak in ons centrum is aanbevelenswaardig om een adequaat antwoord op al uw vragen te krijgen, als uw kind last heeft van één van onderstaande problemen..

 • Klachten aan het bewegingsapparaat, zoals knie-, heup en rugklachten.
 • Alle voorkomende klachten aan de voeten.
 • Sportblessures.
 • Groeipijnen in de benen.
 • Beenlengteverschillen.
 • Niet lang en graag willen lopen.
 • Overmatig struikelen en vallen bij een motorische achterstand of looppatroon.

BEHANDELMETHODE

De oorzaak van de klachten aan de kindervoeten en benen kunnen verschillend zijn. We staan ervoor bekend, dat we uitgebreide aandacht en tijd nemen voor uw kind en daarom kijken wij alle facetten in de bewegingsketen na om te bepalen of de oorzaak ligt in een afwijkende stand of in het niet goed functioneren van de voeten en benen.
Onze therapie kan bestaan uit:

 • Op maat gemaakte zolen.
 • Orthesen: handgemaakte siliconen teenstukje, ter correctie van een afwijkende teenstand of ter vermindering van druk.
 • (Medical) taping.
 • Manuele technieken om beperkingen en blokkades op te heffen.
 • (Sport)schoenadviezen.
 • Leef- en sportadviezen.

HEEFT UW KIND LAST VAN GROEIPIJN?

Zeker één op de vijf kinderen heeft er last van: pijn in beide benen, meestal rond de knieën, kuiten, scheen- of dijbenen. Dit verschijnsel wordt groeipijn genoemd. Meestal komt de pijn ’s nachts opzetten en is er overdag weinig van te merken. Dit heeft te maken met het feit, dat de botten met name ’s nachts groeien. In de praktijk wordt geconstateerd, dat deze klachten veel vaker voorkomen bij kinderen die een afwijkende stand van de voeten en/of benen hebben. En op het moment dat correctie heeft plaats gevonden blijkt, dat bij het merendeel van de kinderen deze klachten verdwijnen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Directe toegankelijkheid

Vanaf 1 juni 2012 zijn wij als praktijk direct toegankelijk. Dit betekent voor uw kind, dat u om een afspraak bij ons te maken geen verwijzing meer nodig heeft van uw huisarts. Indien u onder behandeling bent van een specialist, is deze verwijzing wel nodig. Wilt u direct een afspraak maken, vul dan onderstaande vragenlijst in.

Vergoedingen

Bijna iedere ziektekostenverzekeraar vergoedt via de aanvullende verzekering podotherapie, echter er worden verschillende vergoedingsregelingen gehanteerd. Podotherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) worden erkend door de zorgverzekeraars. Voet Medisch Centrum Heijgele is lid van de NVvP. In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar kunt u zelf nagaan voor welke vergoeding u in uw geval in aanmerking komt.
Een actueel totaaloverzicht vindt u op de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

“Dankzij de zolen van VMCH heb ik geen pijn meer in mijn knie en kan ik probleemloos sporten”.

Nick Van Bergen

ENQUÊTE:
SAMEN VOOR
KWALITEIT

Omdat wij vinden, dat onze kwaliteit, dienstverlening en service altijd beter kunnen, nodigen wij u van harte uit om onze vragenlijst in te vullen. Dankzij uw bevindingen, op- en of aanmerkingen kunnen wij doorlopend onze aanpak en behandelingen verbeteren. Alvast bedankt!

AFSPRAAK MAKEN?
WIJ BELLEN U
GRAAG TERUG!

U kunt ons op vele manieren bereiken. Zo is onze praktijk overdag prima bereikbaartijdens werkdagen van 0830 – 1700 uur  via telefoonnummer via 0348 460 507. U kunt ons ook mailen via info@vmch.nl. Wellicht wordt u liever zelf even gebeld? Dat doen wij graag. Vul dan uw gegevens in via de onderstaande link. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk.