DIABETICI

Voet problemen voorkomen

Bij diabetes mellitus, ook wel suikerziekte genoemd, kan het lichaam de bloedsuiker niet meer goed regelen door een tekort aan insuline. Bij diabetes type 1 maakt het lichaam geen insuline meer aan. Bij diabetes type 2 maakt het lichaam te weinig insuline aan om de bloedsuiker te regelen. Minstens de helft van de diabetici krijgt ooit te maken met voetklachten als gevolg van de diabetes.
Wanneer er complicaties optreden in de voet heet dit een ‘diabetische voet’ of een ‘ risicovoet’. De complicaties van voetproblemen bij diabetes kunnen ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. In de meeste gevallen betreft het een slecht genezende wond. Deze ziet er aanvankelijk onschuldig uit, maar die kan leiden tot ernstige infecties.

Behandeling diabetici

Als Voet Medisch Centrum Heijgele behandelen en screenen wij diabeten. Tevens kunnen wij, indien er zich een wond voordoet aan de voeten, dit adequaat behandelen. Tevens maken wij deel uit van het multidisciplinair voetenteam, bestaande uit de internist, vaatchirurg, orthopedisch schoenmaker en diabetesverpleegkundige. Eenmaal per maand hebben wij een gezamenlijk spreekuur in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis.

ENQUÊTE:
SAMEN VOOR
KWALITEIT

Omdat wij vinden, dat onze kwaliteit, dienstverlening en service altijd beter kan, nodigen wij u van harte uit om onze vragenlijst in te vullen. Dankzij uw bevindingen, op- en of aanmerkingen kunnen wij doorlopend onze aanpak en behandelingen verbeteren. Alvast bedankt!

AFSPRAAK MAKEN?
WIJ BELLEN U
GRAAG TERUG!

U kunt ons op vele manieren bereiken. Zo is onze praktijk overdag prima bereikbaar tijdens werkdagen van 0830 – 1700 uur via 0348-460 507. U kunt ons mailen via info@vmch.nl. Wellicht wordt u liever zelf even gebeld? Dat doen wij graag. Vul dan uw gegevens in via de onderstaande link. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk.