WERKEN ZONDER ONGEMAK

Niet alleen in dagelijkse situaties komen vaak voet- , been en rugklachten voor, ook in sterke mate op de werkvloer. Deze ontstaan vooral bij de uitoefening van lichamelijke en arbeidsintensieve beroepen.

Voetproblemen kunnen andere lichamelijke klachten veroorzaken. Dat kan weer leiden tot groot ongemak, zelfs pijn én een negatieve invloed op uw werkprestatie hebben. Voor zowel de medewerker als de werkgever kan het een groot probleem vormen, zodat arbeidsvreugde en arbeidscapaciteit hierdoor afnemen. Specialistisch voetonderzoek is hierbij een vereiste.

WERKSCHOENEN

Veel voet-, knie-, heup en rugklachten kunnen ontstaan door het dragen van verkeerd werkschoeisel. Aan de hand van de verrichte metingen en bevindingen krijgt u bij Voet Medisch Centrum Heijgele een doordacht (werk)schoenadvies mee. Geschikt schoeisel vormt de basis voor een succesvolle aanpak van uw voetproblemen en zorgt ervoor dat u gezond kunt werken en leven. Onze podotherapeut zal inventariseren welke klachten u ervaart en welk schoeisel voor u het meest geschikt is opdat u zich prettig kunt verplaatsen.

BEHANDELMOGELIJKHEDEN

Als u onze praktijk bezoekt, krijgt u een uitgebreid onderzoek en de maximale aandacht die u verdient. Op basis van deze uitgebreide onderzoeksresultaten stellen wij een behandelplan op. Na uw akkoord starten wij de therapie op om de klacht(en) snel en doeltreffend te bestrijden.
Onze therapie kan bestaan uit:

  • Op maat gemaakte zolen.
  • Orthesen: handgemaakte siliconen teenstukje, ter correctie van een afwijkende teenstand of ter vermindering van druk.
  • (Medical) taping.
  • Manuele technieken om beperkingen en blokkades op te heffen.
  • Tijdelijke ontlastingen maken in de vorm van vilttechnieken.
  • Werkschoenadviezen.
  • Leefadviezen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Directe toegankelijkheid

Vanaf 1 juni 2012 zijn wij als praktijk direct toegankelijk. Dit betekent voor uw kind, , dat u om een afspraak bij ons te maken, geen verwijzing meer nodig heeft van uw huisarts. Indien u onder behandeling bent van een specialist, dan heeft u wel een verwijzing nodig. Wilt u direct een afspraak maken, vul dan onderstaande vragenlijst in.

Vergoedingen

Bijna iedere ziektekostenverzekeraar vergoedt via de aanvullende verzekering podotherapie, echter er worden verschillende vergoedingsregelingen gehanteerd. Podotherapeuten die lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) worden erkend door de zorgverzekeraars. Voet Medisch Centrum Heijgele is lid van de NVvP. In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar kan worden nagegaan wat in uw geval de vergoeding is.
Een actueel totaaloverzicht vindt u op de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

“Direct na het plaatsen van de correctiezool kon ik weer ‘goed uit de voeten”

Dirk Frunt

ENQUÊTE:
SAMEN VOOR
KWALITEIT

Omdat wij vinden, dat onze kwaliteit, dienstverlening en service altijd beter kan, nodigen wij u van harte uit om onze vragenlijst in te vullen. Dankzij uw bevindingen, op- en of aanmerkingen kunnen wij doorlopend onze aanpak en behandelingen verbeteren. Alvast bedankt!

AFSPRAAK MAKEN?
WIJ BELLEN U
GRAAG TERUG!

U kunt ons op vele manieren bereiken. Zo is onze praktijk overdag prima bereikbaar tijdens werkdagen van 0830 – 1700 uur via 0348-460 507. U kunt ons mailen via info@vmch.nl. Wellicht wordt u liever zelf even gebeld? Dat doen wij graag. Vul dan uw gegevens in via de onderstaande link. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk.